5 consells per a triar i comprar roba d'esquí

És important saber triar i comprar roba d'esquí adequada quan anem a la neu, ja que ens aportarà calor i seguretat. Tant si és la primera vegada que esquiaràs com si simplement vols renovar el teu armari, triar i comprar roba d'esquí pot resultar una mica complicat. Per aquest motiu, avui et donem 5 consells que faran que et resulti molt més senzill.

Per què és important triar i comprar roba d'esquí adequada?

En visitar la neu i realitzar qualsevol mena d'esport d'hivern, el nostre cos es veu exposat a diferents factors que poden ser perjudicials per a la salut. Es tracta del fred, el qual haurem de combatre amb una capa tèrmica; la humitat externa, causada pel clima, la qual combatrem amb roba impermeable; i la humitat interna o produïda pel cos, a la qual posarem remei gràcies a la roba transpirable. Per a triar i comprar roba d'esquí, és important assegurar-se que les peces compleixen amb aquestes característiques.

Primer consell: tria una capa tèrmica adequada

En primer lloc, per a saber com triar i comprar roba d'esquí adequadament, hem de ser conscients de quin tipus de peces necessitarem. La primera peça o capa que necessitem és la tèrmica. Es tracta de la peça de roba que estarà en contacte directe amb la pell, l'objectiu de la qual és protegir-nos del fred i la humitat, mantenint la calor del nostre cos. Triar una samarreta de màniga llarga, unes malles i uns mitjons tèrmics és un primer pas imprescindible.

Segon consell: l'aïllament del fred

La primera capa tèrmica ens ajuda a mantenir la calor del nostre cos; la segona capa, d'altra banda, ens aïlla del fred. Per a triar i comprar roba d'esquí de la forma adequada, no pots oblidar-te del folre polar, les característiques del qual t'aïllaran de les fredes temperatures.

Tercer consell: protegeix-te del clima

El tercer pas per a triar i comprar roba d'esquí adequada és pensar en el clima. Hem de triar roba de característiques impermeables, que ens protegirà de la humitat, les pluges, la neu i el vent. També és important optar per peces transpirables, de manera que ens protegeixin de la nostra pròpia suor. Pots optar per un mico d'esquí, o bé un conjunt de pantalons i jaqueta.

Quart consell: opta per peces de roba resistents

A més de les característiques que ja hem esmentat, també és important que en triar i comprar roba d'esquí, t'asseguris que aquesta és prou resistent. És especialment important que el material de la tercera capa, o capa impermeable, sigui l'adequat per a protegir-nos de possibles lesions en realitzar esports de neu.

Cinquè consell: no t'oblidis cap accessori

És important que sàpigues què posar-te en un dia d'esquí. Els accessoris són tan importants com les altres peces de roba. Ens protegeixen tant del fred com d'altres possibles riscos, com a caigudes o lesions. Has de triar les botes d'esquí adequades, i assegurar-te que siguin antilliscants; uns guants impermeables, capell i mocador per al coll; i els diferents elements de protecció adequats, des del casc fins a les genolleres.

 

Triar i comprar roba d'esquí és molt senzill seguint aquests cinc consells, i amb Sollworld, encara més!