Com recuperar la impermeabilitat de la roba d'esquí? - Guia completa

La impermeabilitat a la roba d'esquí és crucial per a protegir-nos del mal temps i gaudir d'activitats a l'aire lliure amb comoditat. No obstant això, amb l'ús i el pas del temps, fins i tot les peces de la més alta qualitat poden perdre la seva capacitat de repel·lir l'aigua. El tractament repel·lent a l'aigua aplicat en fàbrica (DWR) és fonamental, però es desgasta amb el temps. En aquest article, abordarem consells de cura i rentat i com cuidar i restaurar la impermeabilitat de la roba d'esquí. Des de rentar seguint les instruccions del fabricant fins a aplicar tractaments repel·lents, et donarem consells útils per a prolongar la vida útil de les teves peces.  

Restauració de la impermeabilitat a la roba d'esquí

La restauració de la impermeabilitat a la roba d'esquí és essencial per a mantenir el seu rendiment i protecció. Aquí et presentem dos mètodes per a aconseguir-ho.

Manteniment d'impermeabilització

Per als entusiastes de l'esquí i els amants de la naturalesa, mantenir la roba d'esquí en perfecte estat és essencial. Aquí, presentem com BioCare Sport Textile Wash, un producte disponible a Söll, pot ser un aliat inavaluable en aquest sentit.

Bio Care sport textile washBio Care sport textile wash

BioCare Sport Textile Wash

BioCare Sport Textile Wash és un detergent suau i biodegradable, dissenyat específicament per a materials funcionals, com la roba d'esquí. Aquest producte manté la impermeabilització (DWR) aplicada en fàbrica per més temps, sense deixar residus que afectin la transpirabilitat o la funció repel·lent a l'aigua de la peça​​​​. És adequat per a una àmplia gamma de peces, incloent-hi roba d'esquí embuatada, roba de pluja, peces exteriors sintètiques, roba de folre polar i motxilles. A més, funciona eficaçment fins i tot en aigua freda, la qual cosa ho fa ideal per a excursions a la muntanya​​.  

Tractament repel·lent a l'aigua

Si després del rentat i assecat la peça no recupera la seva impermeabilitat, pots aplicar un nou tractament repel·lent a l'aigua. El Spray-On Textile Waterproofing disponible a Söll prolonga la vida útil de la teva peça d'esquí.

Spray-on textile waterproofingSpray-on textile waterproofing

Spray-On Textile Waterproofing

El Spray-On Textile Waterproofing és un tractament repel·lent a l'aigua per a tota mena de tèxtils, que es troba disponible a Söll. Aquest producte millora les propietats repel·lents d'aigua i brutícia de les teles, protegint les fibres i restaurant la seva capacitat per a repel·lir aigua. A més, manté la transpirabilitat, el color i l'estructura del material sense formar una pel·lícula sobre la superfície, ja que s'uneix a la fibra tèxtil. És ideal per a una àmplia gamma de peces i articles a l'aire lliure, incloent-hi roba d'esquí, pantalons de senderisme, guants tèxtils, així com tendes de campanya, motxilles i altres tèxtils exteriors. És compatible amb totes les membranes com Gore-Tex® o SympaTex®, mantenint la transpirabilitat, el color i la sensació de la peça​​.

Importància de la impermeabilitat a la roba d'esquí

La impermeabilitat és un aspecte crucial a la roba d'esquí, ja que compleix dues funcions fonamentals:

Protecció contra les inclemències del temps

La roba d'esquí impermeable ens resguarda de les condicions climàtiques adverses a les quals ens enfrontem a la muntanya. La pluja, la neu i el vent són elements habituals durant les nostres activitats a l'aire lliure, i comptar amb peces impermeables és essencial per a mantenir-nos secs i resguardats, evitant així el refredament o la hipotèrmia.

Comoditat durant les activitats a l'aire lliure

Fins i tot en condicions de neu fresca i pols, és possible que el nostre cos es mulli a causa del contacte amb la neu o a la suor generada durant la pràctica de l'esquí. La roba tècnica impermeable evita que la humitat traspassi les nostres peces, mantenint el nostre cos sec i proporcionant-nos comoditat durant tota la jornada. A més, en estar secs, ens mantenim més càlids i amb major llibertat de moviment.

Tractament repel·lent a l'aigua (DWR) a la roba d'esquí

El tractament repel·lent a l'aigua (DWR) és un aspecte clau en la impermeabilitat de la roba d'esquí. Aquest tractament redueix la tensió superficial del teixit exterior de la peça, fent que l'aigua rellisqui en lloc d'absorbir-se.  

Funcionament del tractament repel·lent a l'aigua

El DWR s'aplica a través d'un recobriment que crea una barrera entre el teixit i l'aigua. Quan l'aigua entra en contacte amb la peça tractada, forma petites gotes que es llisquen sobre la superfície en lloc de penetrar en el teixit.

Desgast i deterioració del DWR amb el temps

Amb l'ús i el temps, el DWR pot desgastar-se. L'exposició a elements com la brutícia, la pols i detergents pot afectar el seu rendiment. Això pot fer que l'aigua s'absorbeixi en lloc de repel·lir-se, fent que la peça deixi de ser impermeable. A més, factors com el frec, la fricció i la rentada freqüent també poden contribuir a la deterioració del tractament repel·lent a l'aigua. És important saber com restaurar adequadament la impermeabilitat de la roba d'esquí per a mantenir-la en òptimes condicions i gaudir de la seva protecció contra les inclemències del temps durant les nostres activitats a l'aire lliure.

Cura i manteniment de la roba d'esquí

La roba d'esquí requereix una adequada cura i manteniment per a assegurar la seva durabilitat i rendiment. A continuació, es detallen les instruccions del fabricant per a la rentada i l'assecat adequat de les peces d'esquí.

Instruccions del fabricant per a la rentada

  • Segueix sempre les indicacions del fabricant per a la rentada de les teves peces tècniques.
  • Generalment, es recomana rentar la peça a màquina amb un detergent suau.

Assecat adequat de les peces d'esquí

  • És important eixugar adequadament la roba d'esquí després de la rentada.
  • Per a peces de plomes amb GORE-TEX, es recomana utilitzar l'assecadora i assegurar-se que el plomissol estigui completament sec per a evitar danyar-lo.
  • Durant el procés d'assecat, és recomanable separar els grumolls de plomes per a restaurar el seu volum i capacitat d'aïllament.

És fonamental seguir aquestes recomanacions per a garantir la durabilitat i el correcte funcionament de la teva roba d'esquí. És important verificar les instruccions específiques abans de realitzar la rentada i l'assecat.  

Consells útils per a garantir la durabilitat de la roba d'esquí

Per a assegurar que la teva roba d'esquí es mantingui en bon estat durant molt de temps, és important seguir alguns consells pràctics. Aquí t'oferim una recomanació fonamental:

Seguir les instruccions de cura del fabricant

Cada peça d'esquí ve amb instruccions de cura específiques del fabricant. És crucial llegir i seguir aquestes indicacions per a mantenir la impermeabilitat i durabilitat de la teva roba. Segueix les recomanacions de rentada, assecat i emmagatzematge per a evitar danys o desgast prematur de les peces. En concloure aquesta guia completa sobre com recuperar la impermeabilitat de la roba d'esquí, és essencial recordar que la combinació de l'Spray-On Textile Waterproofing i el BioCare Sport Textile Wash de Söll ofereix una solució completa. Mentre l'esprai restaura i reforça la repel·lència a l'aigua de les teves peces, el detergent assegura que la impermeabilitat es mantingui al llarg del temps. Utilitzar tots dos productes de forma regular no només prolongarà la vida útil del teu equip d'esquí, sinó que també garantirà que continuïs gaudint de la neu amb la màxima comoditat i protecció. Mantingues la teva roba d'esquí en òptimes condicions amb aquests productes imprescindibles de Söll.