Què utilitzar sota la roba de neu?

Ja sigui que estiguis planejant lliscar-te per pistes nevades o gaudir d'una aventura alpina, l'elecció correcta de les peces interiors és crucial per a garantir no només el màxim confort, sinó també la protecció contra els elements. Aquí, a Söll, no només ens preocupem per la capa exterior del teu abillament d'esquí, sinó també per les capes que et mantenen abrigat, sec i llest per a enfrontar qualsevol desafiament que la muntanya et presenti. Acompanya'ns en aquest viatge per a descobrir les millors opcions per a homes, dones i nens en la vestimenta que va sota la teva roba d'esquí.

Capa base: Peces ajustades i transpirables

La primera de les tres capes de roba, coneguda com a capa base tèrmica, és clau per a mantenir el cos càlid i sec. La capa base és fonamental en vestir-se per a la neu, ja que proporciona calor i comoditat al cos. Es compon de peces ajustades i transpirables que s'emporten en contacte directe amb la pell.

Samarretes tèrmiques

Les samarretes tèrmiques són una opció ideal per a la capa base o primera capa. Aquestes estan dissenyades amb materials suaus i transpirables que ajuden a mantenir el cos sec i càlid. Es recomana triar una samarreta tèrmica de màniga llarga fabricada amb teixits tècnics com a polièster o llana merino, que tenen propietats aïllants i que permeten una bona evaporació de la suor.

Samarretes tèrmiques dona        Samarretes tèrmiques home

Malles tèrmiques

Les malles tèrmiques són una peça imprescindible per a protegir les cames del fred. Igual que les samarretes tèrmiques, estan confeccionades amb materials transpirables que mantenen la temperatura corporal. És recomanable triar malles ajustades però còmodes, que permetin la llibertat de moviments i evitin que el fred es coli. Les malles tèrmiques aniran sota els pantalons d'esquí i garantiran seguretat, protecció i comoditat en la pràctica d'activitats en la neu.

Capa mitjana: Comoditat i abric

Jerséis de cotó

Els jerséis de cotó o folres polars són ideals per a la capa mitjana o segona capa en climes freds. La seva textura suau i la seva capacitat de retenir la calor ofereixen comoditat i abric durant la pràctica d'activitats en la neu. És recomanable optar per jerséis amb un coll alt per a protegir l'àrea del coll i mantenir la calor corporal. A més, els colors foscos ajuden a absorbir més la llum solar i mantenir una sensació de calidesa.

Dessuadores

Una altra opció per a la capa mitjana o segona capa són les dessuadores, que aporten una gran comoditat i aïllament tèrmic. Aquestes, fabricades amb components com a cotó o polièster, generen una bossa de calor entre les capes i són ideals per a mantenir-se abrigat en condicions fredes. Així mateix, les dessuadores amb caputxa ofereixen resguard addicional per al cap i les orelles contra el vent i el fred.

  • Els jerséis de cotó proporcionen comoditat i retenció de calor.
  • Es recomana triar jerséis amb coll alt per a una major protecció.
  • Les dessuadores ofereixen aïllament tèrmic i comoditat.
  • Les dessuadores amb caputxa proporcionen abric addicional per al cap i les orelles.

Forros polares mujer Söll          Forros polares hombre Söll

Capa exterior: Protecció contra els elements

La capa exterior és una part fonamental de la vestimenta per a esquiar, ja que la seva funció principal és protegir el cos dels factors externs com la pluja, l'aigua de la neu i el vent. Per a això, es recomana utilitzar una peça especial que ofereixi lleugeresa, resistència, paravent i impermeabilitat.

Peça especial per a la neu

L'elecció d'una peça especialitzada per a la neu és clau per a garantir el màxim resguard i comoditat. Aquesta peça ha de ser lleugera per a permetre el moviment sense restriccions, resistent per a suportar les condicions adverses i duradora per a aguantar l'ús continu. Tant les jaquetes com els pantalons d'esquí formen part d'aquesta tercera capa, la qual serà l'escut que ens protegirà d'elements externs com la pluja o el vent.

Característiques a tenir en compte

En seleccionar la peça, és important considerar algunes característiques específiques que augmentaran la seva efectivitat. Aquestes característiques inclouen:

  • Lleugeresa: La peça ha de ser lleugera per a no atabalar a l'usuari i facilitar la mobilitat en la neu.
  • Resistència: És necessari que la peça sigui resistent tant al desgast com a possibles arraps o frecs que puguin ocórrer en l'entorn nevat.
  • Paravent i impermeabilitat: La peça ha de ser capaç de bloquejar el vent i mantenir a l'usuari sec, evitant que la neu o la pluja penetrin en el seu interior.
  • Caputxa i coll alt: Una caputxa adequada protegeix el cap i les orelles de l'exposició als elements climàtics, mentre que un coll alt cobreix completament la part superior del tors.

Triar una peça d'alta qualitat amb aquestes característiques proporcionarà una protecció completa contra els elements en condicions de neu.

Chaquetas mujer Söll          Chaquetas hombre Söll

Accessoris per a complementar el outfit

A part de les capes de roba adequades, és fonamental comptar amb els accessoris adequats per a complementar el outfit i protegir-se del fred i la humitat. Aquí es presenten alguns accessoris indispensables:

Guants tèrmics i impermeables

Per a protegir les mans del fred i la humitat, és recomanable utilitzar guants tèrmics i impermeables. Aquests accessoris garanteixen una bona protecció contra el fred i mantenen les mans seques, evitant que es congelin. És important triar guants impermeables que siguin ajustats però còmodes, permetent una adequada mobilitat dels dits.

Ulleres de sol per a neu

Les ulleres de sol específiques per a neu són indispensables per a protegir els ulls dels reflexos del sol en la neu i del vent. Aquestes ulleres compten amb filtres especials que bloquegen els raigs ultraviolats i eviten l'enlluernament. A més, protegeixen els ulls de la sequedat i el fred. És important triar ulleres de sol amb protecció UV i un bon ajust per a evitar que s'entelin.

Botes per a la neu

Les botes per a la neu són fonamentals per a mantenir els peus secs, calents i protegits. Es recomana utilitzar un calçat que siguin antilliscant, resistent a l'aigua i alt, de manera que evitin que entre neu o humitat en caminar. Això garanteix una millor estabilitat en terrenys nevats i aporta major comoditat durant la pràctica d'activitats en la neu.

Peces de roba no recomanades per a la neu

Al moment de vestir-se per a la neu, és important evitar unes certes peces que no oferiran la seguretat adequada i podrien causar molèsties o fins i tot problemes de salut. A continuació, s'esmenten algunes peces que no són adequades:

  • Botes de pluja: Aquest tipus de calçat no està dissenyat per a suportar les baixes temperatures ni protegir els peus de la neu. És preferible optar per calçat específic, que sigui antilliscant, resistent a l'aigua i alt per a evitar que entre neu.
  • Peces exteriors de cotó o drap: Les peces de cotó o drap no són recomanables en climes freds i humits, ja que tendeixen a mullar-se fàcilment i triguen a assecar. És preferible utilitzar peces especials que siguin impermeables i paravent.
  • Guants comuns: Els guants comuns no ofereixen la protecció necessària contra el fred i la humitat. Es recomana utilitzar guants tèrmics i impermeables que mantinguin les mans seques i abrigades.

Aquestes peces no ofereixen les característiques necessàries per a protegir-se correctament del fred, la humitat i el vent en entorns nevats. És important optar per roba adequada per a la neu, que et permeti mantenir-te sec, calent i protegit durant l'activitat.

Protecció solar i roba impermeable addicional

Si gaudiràs de la neu, és imprescindible tenir en compte la protecció solar i la necessitat de comptar amb roba impermeable addicional. Encara que la temperatura sigui baixa, els raigs del sol poden ser intensos i reflectir-se en la neu, causant danys en la pell. Per això, és important aplicar crema solar en totes les zones exposades del cos i reforçar-lo regularment durant la jornada.

A més, és recomanable portar roba impermeable addicional per a mantenir-se sec en cas de pluja o neu intensa. Un bon conjunt de jaqueta i pantalons impermeables garantirà que l'aigua no traspassi la capa exterior i et mantindrà calenta i confortable durant tota l'activitat a la muntanya. A Söll, comprenem la importància de mantenir la roba d'esquí en perfecte estat, per la qual cosa oferim una gamma de productes impermeabilitzants d'alta qualitat. Aquests productes estan dissenyats per a preservar i millorar la impermeabilització del teu equip, assegurant que les teves peces romanguin resistents a l'aigua i al vent, prolongant la seva vida útil i rendiment en les pistes. Amb Söll, pots estar segur que la teva roba d'esquí estarà sempre preparada per a enfrontar qualsevol condició climàtica.

Elecció de materials i marques especialitzades

En seleccionar els components adequats per a la roba d'esquí, és important tenir en compte la qualitat i resistència dels teixits. Optar per marques especialitzades en aquesta mena de peces garantirà un millor rendiment i durabilitat en condicions extremes.

És recomanable buscar característiques específiques en les peces, com la capacitat de transpiració, resistència a l'aigua, protecció contra el vent i lleugeresa. A Söll, ens enorgullim d'utilitzar només els millors materials en les nostres peces, incloent-hi tecnologies avançades com el Gore-Tex i el Polartec. Aquests no només asseguren un major confort, sinó que també ofereixen un resguard inigualable en entorns nevats. En triar les peces de Söll, estaràs invertint en roba dissenyada amb els més alts estàndards de qualitat, assegurant una experiència d'esquí òptima i segura per a tu i la teva família.

La tecnologia aplicada a la roba de neu ha avançat notablement, permetent el desenvolupament de teixits amb propietats termorreguladoras, repel·lents a l'aigua i paravents. Aquests avanços contribueixen a una experiència més còmoda i segura en condicions extremes.

A part de l'elecció de teixits, és important considerar altres aspectes com el disseny i la funcionalitat de les peces. Buscar aquelles que comptin amb característiques addicionals com a butxaques àmplies amb tancament, ajustos en punys i cintura, i sistemes de ventilació, aporta major comoditat i practicitat durant la pràctica d'activitats en la neu.

En conclusió, l'elecció adequada de la roba interior per a esquí no és només una qüestió de comoditat, sinó també una de seguretat i rendiment en les pistes. A Söll, estem compromesos a oferir-te les millors opcions per a tota la família, assegurant que la teva experiència en la neu sigui tan emocionant com segura. Recordem que les capes que portem sota la roba d'esquí juguen un paper fonamental en el nostre benestar durant la pràctica d'aquest esport. Esperem que aquest article t'hagi proporcionat l'orientació necessària per a prendre decisions informades sobre com vestir-te des de la base fins a la capa exterior. Que la teva pròxima aventura en la neu sigui memorable i confortable amb l'ajuda de Söll! Ens veiem en les pistes.